
vælg dit orkester
Accordeonorkester
Zigøjnerorkesteret
Blokfløjtesammenspil
Introorkestret
Blokflokken
Kammermusikgruppen
Blæsersammenspil
Blæserorkesteret
Guitarorkestre
Juniorstrings
Silverstrings
Jazzbands
"Terns"
Jazzkvartet
Klaversammenspil
Kor
Korsang
Rock – og soulbands
HICKTOWN CHICKS
Forgotten Name
Rockbands
Strygersammenspil, folkemusikorkester
"Los Arcos”
Violinfællestimen
Kammermusik for strygerne
Folkemusikgruppen
Trommer, percussion og steelbands
Tromme- og percussionsammenspil
Musikskolen har 4 steelbands
New Pans Anbefalet alder: Fra 9 år.
Sunrise Steelband
Hot Pans Steelband
Accordeonorkester
Vi har 2 accordeon-orkestre (et ”lille” og et ”stort”) fordelt efter alder.
Vi kan det hele. Vi spiller klassisk, moderne, tango, pop, og hvad vi bli’r enige om i orkestret, og så selvfølgelig ting der er med til at gøre os endnu bedre til at spille.
Orkestrene består normalt af 5 til 15 accordeon, hvor stemmerne fordeles imellem os, så det er muligt at prøve kræfter med alle dele.
Hvis vi synes, at det vil være godt med andre instrumenter til nogle numre eller en koncert, så finder vi dem. Der er også andre orkestre/samspilsgruper, der gerne vil have ét eller flere accordeon med til nogle numre eller koncerter, og så hjælper vi dem naturligvis.
For at kunne spille med i et orkester, skal du selvfølgelig have nogle færdigheder først, så du starter med at spille med i de musikstykker, hvor de toner du har lært, er med. Så bliver det mere og selvfølgelig lidt sværere, når du bliver dygtigere. I det ”lille” orkester - hvor de fleste spiller - er det naturligvis lette ting, vi kaster os over. Senere i det ”store” orkester er det sværere ting vi spiller.
Begge orkestre spiller/øver en gang om ugen i Støberihallen , og så spiller vi selvfølgelig andre steder, når vi giver koncert.
Er du med i et af orkestrene, kommer du med ud og giver koncert både i Støberihallen og i Slotsarkaderne og til forskellige arrangementer. Nogle fra orkestrene spiller også i Slotskirken og andre steder med blandet besætning.
Zigøjnerorkesteret
Zigøjnerorkesteret spiller østeuropæisk folkemusik med vægt på klezmermusik.
Besætningen er typisk bas, klarinet, Accordion, violin, blokfløjte, klaver samt slagtøj.
Sammenspilstilbudet er for mellemtrinselever.
Blokfløjtesammenspil
Introorkestret
Som blokfløjteelev I Musikskolen har du mulighed for at gå til sammenspil helt fra starten. I “Introorkestret” kan man nemlig begynde allerede efter den første uges undervisning. I begyndelsen spiller vi en hel del “på øret”, eller “på gehør”, men efterhånden som du bliver god til det med noder, så bruger vi dem. I “Introorkestret” spiller de fleste på sopranblokfløjte (den “almindelige” blokfløjte), men vi bruger også alt- og tenorblokfløjter.
Blokflokken
Når du har gået til blokfløjte ét, eller måske et par år, kan du begynde i “Blokflokken”. “Blokflokken” medvirker ved mange af Musikskolens koncerter. Her spiller vi på alle størrelser blokfløjter, men der er også kontrabas og accordeon med.
Efter en del års undervisning i Musikskolen på blokfløjte, kan du deltage “Blokflokken super”. Nu står den enkelte mere alene med sin “stemme” og er blevet skrap til det med noder, så vi får spillet megen god musik! “Blokflokken super” er aktivitetsniveauet rigtig højt. Vi spiller til mange koncerter og deltager i alverdens arrangementer og rejser.
Kammermusikgruppen
Blokfløjten er også med i Musikskolens kammermusikgruppe. Her er instrumentet med i en blandet besætning. De andre instrumenter kan fx være violin, cello, klaver, træblæsere, sang…
Kammermusikgrupper optræder ved mange af Musikskolens koncerter, både i Støberihallen og fx ved julekoncerten i Slotskirken.
Blæserorkesteret
Blæserorkestret er et nyt musikskoletilbud til dig. Du går sikkert i 3. – 6.klasse og har spillet i et års tid på din tværfløjte, obo, klarinet, fagot, saxofon, trompet, trombone, horn, tuba eller et andet blæseinstrument. Du synes, det kunne være sjovt og spændende at spille sammen med andre blæsere og en rytmegruppe og høre den flotte lyd, som du ikke kan lave alene. Vi spiller meget forskellig musik, der lyder godt, f. eks. Muppet Show, Papirsklip og Disney- og anden filmmusik.
Vi mødes hver mandag eftermiddag på Byskolen og prøver vores numre igennem med godt humør. Vi laver koncerter for venner og forældre og på skolerne, og så spiller vi rundt omkring i byen, når der er fest i gaden.
Juniorstrings
Guitarorkester for de yngre guitarister, som har spillet 1 år.
Der spilles på sopran-, alt-, prim- og basguitarer.
I orkestret spiller letøvede i aldersgruppen 9 – ca. 12 år.
Vi spiller tirsdag i Ingeniøren på Musikskolen.
Vi spiller til forskellige arrangementer på Musikskolen, hvor familie og venner er publikum. Vi spiller også til koncerter på byens skoler og medvirker også ved kirkekoncerter. Til tider samarbejder vi med guitarorkestre fra andre musikskoler, og også med andre fag i Musikskolen, fx sang, violin, fløjte etc.
Vi spiller mange slags musik: Gode popmelodier, filmtemaer, folkemusik fra alle lande, guitarmusik fra den spanske tradition og egentlig klassisk musik fra alle perioder af musikhistorien.
Silverstrings
Guitarorkester for rutinerede guitarister, som har spillet guitar i flere år.
Der spilles på primguitarer og kontrabasguitar.
I orkestret spiller øvede fra ca. 12 år.
Vi spiller hver tirsdag i Ingeniøren på Musikskolen.
Vi spiller til forskellige arrangementer på Musikskolen, hvor familie og venner er publikum. Vi optræder også til kirkekoncerter, i byen og udenbys. Endvidere samarbejder vi med guitarorkestre fra andre musikskoler og også gerne med andre fag på Musikskolen, fx sang, violin, fløjte etc. Vi spiller mange typer musik: Gode popmelodier, filmtemaer, folkemusik fra alle lande, guitarmusik fra den spanske og sydamerikanske tradition og egentlig klassisk musik fra alle perioder af musikhistorien.
"Terns"
"Terns" er et lille jazzband bestående af klaver, bas, trommer, trompet og sang.
Jazz-sammenspillet foregår på Musikskolen om torsdagen.
Deltagerne er letøvede på deres instrument, typisk elever 13 – 17 år, og vi spiller alle mulige former for jazz.
Vi spiller til musikkomsammener, musikcaféer, Musikskolens Dag i Hillerød, Børnekulturdagene, Musikskolens Dag i Tivoli o.lign.
Jazzkvartet
Disse instrumenter indgår i kvartetten: Klaver – Trommer – Bas - Sang
Genre: Vocal - Jazz
Vi spiller alt fra gamle standards til nyt, mere groove orienteret jazz.
Eleverne får mulighed for at stifte bekendtskab med en genre, de normalt ikke kender så meget til.
Her får de mulighed for at lære at improvisere m.v
Kvartetten består af elever, der er medium–øvede.
Vi optræder for det meste ved forskellige musikskolearrangementer, dvs. for forældre, søskende og andre interesserede.
Klaversammenspil
Vi har 2 klaverer til rådighed og vil gerne have 4 elever til at spille sammen.
Vi spiller alt fra små sange og melodier til større klassiske ting, så du kan være med, hvad enten du er begynder eller meget øvet.
Det er et godt tilbud til dig, der af og til synes, at man er lidt alene med klaveret.
Korsang
Lillekor fra 1. til 4. klassetrin
Onsdage klokken 15.20 – 16.30 på Musikskolen.
Storekor fra 5. klassetrin og opefter.
Onsdage klokken 16.50 – 18.00 på Musikskolen.
I undervisningen arbejdes der med så mange forskellige genrer som muligt. Det strækker sig fra enkle, sjove børnesange over klassiske lieder og musicalsange til jazz, latin og rocksange.
Repertoirerne i korene er i overvejende grad af rytmisk karakter.
Så vidt det kan lade sig gøre - og eleverne selv ønsker det - danner vi både duoer, trioer, kvartetter og så videre. Det er samtidig rigtig sjovt, når vi finder elever, der har lyst til at akkompagnere.
Ofte samarbejder vi med forskellige instrumentale grupper eller orkestre.
Undervisningen foregår på alle niveauer men er naturligvis tilpasset aldersgruppen, og elevernes formåen. Der arbejdes på at gøre korene så velsyngende som muligt både i enstemmige sange og i flerstemmige arrangementer.
Undervisningen starter helt fra grunden men bliver gradvist mere omfattende og udbygget.
Hver sæson afholdes et antal arrangementer, hvor der er mulighed for at komme til at optræde for forældre, søskende og andre interesserede, ligesom der vil være arrange- menter uden for huset, som for eksempel Musikskolens Dag og Børnekulturdagene, hvor korene også indgår.
Endelig indgår korene som vigtige indslag i jule- og forårskoncerten.
Der bliver arbejdet på at deltage i korstævner, der eventuelt bliver arrangeret også uden for kommunens grænser. Ekskursioner til for eksempel Slotskirken kan også indgå.
HICKTOWN CHICKS
HICKTOWNS CHICKS er en vokal-kvartet, som synger lækre arrangementer af gospel, soul, R&B og jazz-hits, fx Destiny’s Child, Mary-Mary, Lisa Nilson og Aretha Franklin.
Der er mulighed for at synge både solo og backing. Forslag til nye numre og kreativtsamarbejde omkring at lave korstemmer fra de deltagende elever er meget velkomment!
Kun for øvede elever. Tirsdag på Musikskolen.
Forgotten Name
I kraftcentralen på musikskolen øver rockbandet Forgotten Name hver torsdag i 1 1/2 time.
I bandet indgår sang – trommer - el-bas og el-guitar.
Allerede fra starten har niveauet været højt, da de 5 bandmedlemmer arbejder utroligt seriøst med musikken.
Koncerterne foregår mest i Støberihallen , men der er også spillet udendørs koncerter.
Rockbands
Mandag eftermiddag og aften går det løs i Støberihallen, hvor 3 orkestre spiller i et specielt indrettet og lydtæt rum. Der bliver - helt traditionelt – sunget og spillet på guitar, bas, trommer og forskellige tangentinstrumenter. De 3 orkestre repræsenterer også som udgangspunkt 3 forskellige niveauer. Eleverne vælger selv i samråd med læreren – hvilke numre, der skal arbejdes med. Når man spiller i band, er det selvfølgelig vigtigt at komme ud at spille for et publikum. Defor vil man opleve de 3 orkestre optræde ved utallige arrangementer - også arrangementer uden for Musikskolen.
For at blive medlem i ét af orkestrene skal man udvælges af sin lærer. Han/hun ved hvad der kræves for at kunne deltage.
Ud over at øve meget, arbejde hårdt og svede, har vi det rigtig hyggeligt sammen. Og netop sammenholdet og det sociale liv gruppen er med til at skabe de gode resultater.
"Los Arcos”
Los Arcos er et strygeorkester for dig, der har spillet 3-4 sæsoner og kan læse noder rimelig godt.
Vi spiller alt fra lettere klassisk musik til irsk folkemusik og optræder ved forskellige arrangementer på Musikskolen og ude i byen.
Lige så snart du har lært at spille et par toner på din cello, er du velkommen til at være med til fællestimen. Her spiller vi både solo for hinanden og sammen i celloensemble og laver sjove rytmiklege.
Violinfællestimen
Fællestimen er et sammenspilstilbud for de yngste violinelever på musikskolen.
Allerede efter den først lærte melodi er der mulighed for at deltage i fællestimen.
Fællestimen optræder ved Musikskolens årlige skolekoncerter samt ved Børnekulturdagene.
Fællestimen ligger onsdag på Musikskolen i lokale ”Ingeniøren”.
Kammermusik for strygerne
For de ældste og meget øvede strygerelever vil der ud over strygeorkester være mulighed for at deltage i kammermusik, med henblik på optræden ved musikskolens traditionsrige jule- og forårskoncert.
Violineleverne kan kun deltage i kammermusik, hvis de også spiller med i strygeorkesteret.
Folkemusikgruppen
Gruppen spiller hovedsagelig folkemusik fra Irland og Skotland, gerne tilsat et ”støjende” rockband.
Der er p.t. lukket for tilgang til denne gruppe.
Tromme- og percussionsammenspil
Du skal kunne indgå på et hold, der passer til dig i kunnen og alder.
Sammenspilsgrupperne deltager i Musikskolens arrangementer i Støberihallen, skolekoncerter og koncerter ude i byen, fx på Torvet.
I tromme- og percussionsammenspil spiller ca. 5 elever både trommesæt, congas, timbales og bongotrommer med stikker.
Du skal kunne en del på trommesæt - og helst også kunne noder -, inden du kan komme med i dette slagtøjsorkester.
Nogle gange spiller alle instrumenter sammen, nogle gange et instrument alene. Undervisningen foregår på Kulsvierskolen.
Du kommer med på holdet ved at øve dig en masse og derved blive rigtig god.
I løbet af året optræder vi det, vi har arbejdet med i løbet af sæsonen. Der vil måske være helt op til 5 koncerter i løbet af et år. Det udvikler dine evner til at huske, lytte og spille sammen med andre.
Støberihallen
Der arbejdes med flere trommesæt sammen + diverse percussion-instrumenter.
Ca. hvert 4. år startes et nyt sammenspilshold. Dette ensemble er derfor besat med lidt øvede elever.
Målet er at nå et relativt højt niveau, så der skal arbejdes for sagen.
Sammenspillet foregår i Støberihallen, typisk tirsdag fra kl. 18.
Ensemblet optræder ved forskellige arrangementer i Musikskolen, og som noget nyt til vores årlige Slagtøjsaften.
Der vil for alle trommeelever være mulighed for at deltage i en årligt tromme-clinic med udefra kommende instruktør.
Flere gange om året får vi besøg af en gæstelærer.
New Pans Anbefalet alder: Fra 9 år.
New Pans er et begynder-steelband, som alle, der melder sig til olietønder, får tilbud om at spille med i efter nogen tids undervisning. Instrumenterne er udelukkende olietønder, percussion, og trommesæt. Orkesteret spiller bl.a. traditionel steelbandmusik fra Trinidad, men også andre latinamerikanske numre indgår. Orkestret spiller til forskellige musikskolearrangementer.
Sunrise Steelband
Sunrise Steelband består af børn og unge fra 4. - 8. klasse. Instrumenterne er udelukkende olietønder, trommer og percussion. Genren der spilles er traditionel caribisk calypso og soca, samt andre latinamerikanske numre. Sunrise Steelband er et af Danmarks bedste børne-steelbands, og de bedste elever herfra kan spille videre i Hot´n´Spicy Steelband. Man skal have spillet med i New Pans, inden man kan komme med i Sunrise Steelband. Orkesteret spiller ved mange af Musikskolens arrangementer, samt jobs ved forskellige festlige lejligheder, fødselsdage, konfirmationer, torvejobs m.m.
Hot'n 'Spicy Steelband
Hot´n´Spicy Steelband er det nyeste steelband i musikskolen. Niveauet er mellem Sunrise Steelband og Hot Pans Steelband, og man skal have spillet med i New Pans og Sunrise Steelband, inden man kan komme med i Hot´n´Spicy Steelband. De bedste elever herfra kan spille videre i Hot Pans Steelband. Instrumenterne er udelukkende olietønder, trommer og percussion. Genren der spilles er traditionel caribisk calypso og soca, samt andre latinamerikanske numre. Orkesteret spiller ved mange af Musikskolens arrangementer, samt jobs ved forskellige festlige lejligheder, fødselsdage, konfirmationer, torvejobs m.m.
Hot Pans Steelband
Hot Pans Steelband er et meget velspillende steelband, som består af unge og voksne. Genren er bl.a. traditionel steelbandmusik fra Trinidad, men også anden latinamerikansk musik. Derudover arbejder orkestret med forskellige sammenspils- projekter, der ikke er latinamerikansk musik. Orkestret har eksisteret i næsten 25 år, og spillet mange koncerter siden det startede i 1991. Det er blevet til ca. 25 om året ved mange forskellige arrangementer. Det er et rigtigt steelband, hvor instrumenterne kun er olietønder (steelpans), percussion og trommer. Hot Pans Steelband vandt DM i steelband i 2006 og i 2007, og er nu Danmarks bedste og største steelbands.
Hot Pans Steelband er for videregående elever, som har spillet i både New Pans og Sunrise Steelband.
Hot Pans Steelband har lavet 3 cd´er, hvor den sidste udkom i slutningen af 2006.
Billeder og lyd af orkestret kan ses på hjemmesiden www.hotpans.dk