Skip to main content

Instrumenter

Trommesæt

Anbefalet alder: Fra 9 år.

Vigtig læsning inden du går i gang!

Alle starter den første dag med at købe en nodebog med 4 CD-er og et par trommestikker - pris ca. 250,- så er du i gang!

Indlæringsmåder:
Nogen lærer bedst ved at lytte, andre vil gerne se noget skriftligt, og atter andre bruger begge dele.
I undervisningen anvendes alle tre muligheder. Du kan høre øvelserne på cd'er, eller du kan læse det skriftlige materiale (som bliver til noder). 
Når du så har forstået hvad du spiller, er det vigtigt at du øver med cd'erne.

Øvning:
Det er nu engang sjovest, hvis man oplever at blive bedre hele tiden, men det kræver en indsats. Det anbefales meget  kraftigt, at du øver dig - helst lidt hver dag. Spil din lektie igennem én gang om dagen med cd'en, der hører til øvelsen.

CD'er:
Det er meget vigtigt at øve til cd'erne. Du kan høre, om du spiller det du skal, du kan høre om du spiller for hurtigt eller for langsomt.  Du får spillet øvelserne i forskellige hastigheder, og du får et mål med din øvning, nemlig at du kan spille den i flere hastigheder.

Spil til musik:
Målet med at spille trommer er for de flestes vedkommende at komme med i et orkester. Det kræver selvfølgelig, at du kan en del på trommesættet.
For at øve det, er det en god ide at spille til noget af den musik, du kan li'.

Høreværn:
Det larmer jo lidt at spille trommer. Det er en god ide at bruge høreværn, hvis du spiller meget. Der er flere typer, som manm kan bruge  – alt efter hvad der passer én bedst.

"Afstikkere":
Benyt enhver lejlighed til at foretage "afstikkere" til andre emner inden for trommespillet, andre rytmer og andre figurer.

 

Trommesæt